Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο

Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο
Δεμέστιχα 4 | 166 72 Βάρκιζα
Τηλ: 2108974143
επικοινωνία

Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο

Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός
Καλύμνου 9Α | 166 72 Βάρη
Τηλ: 2109689426
επικοινωνία

Με τον ερχομό της κόρης μας, νιώσαμε και οι δύο έννοιες και συναισθήματα πρωτόγνωρα. Και θέλαμε να είναι όλα τέλεια. Τα πρώτα της λόγια, τα πρώτα της παιχνίδια, τα πρώτα της βήματα… Όταν ήρθε η στιγμή για το πρώτο της σχολείο αποφασίσαμε να αναζητήσουμε εκείνον τον παιδικό σταθμό που θα αποτελούσε για το κοριτσάκι μας το δεύτερο σπίτι του. Στο μυαλό μας δεν υπήρχαν συμβιβασμοί. Θέλαμε το καλύτερο.

Μην έχοντας βρει τίποτα αξιόλογο από το Ελληνικό ως τη Βάρκιζα, η αναζήτηση είχε μετατραπεί σε απογοήτευση. Ώσπου έπεσε στα χέρια μας ένα φυλλάδιο του Διαδραστικού Ευρωπαικού Σχολείου. Στο ραντεβού πήγαμε όλοι μαζί. Πίσω από την πόρτα είδαμε το πρώτο πρόσωπο που κέρδισε την εμπιστοσύνη μας, τη δασκάλα Μαρία.
-Τι ωραία παπούτσια φοράς Μελίνα!
-Είναι
allstarφούξια.
Έτσι ξεκίνησε η γνωριμία μας. Μπαίνοντας στο σχολείο, ψιθυρίζαμε ο ένας στον άλλον: «ΔΕΣ χρώματα, ΔΕΣ ζωγραφιές, ΔΕΣ χαμόγελα, ΔΕΣ θετική ενέργεια… ΔΕΣ το πρώτο σχολείο της κόρης μας.».

Ευχαριστούμε θερμά τη Μπίλη για το μεράκι της και το όραμά της, για την επιλογή των δασκάλων που μόνο εξαιρετική μπορεί να χαρακτηριστεί και ευχαριστούμε όλη την ομάδα σας για όσα προσφέρετε στα παιδιά μας. Κριτική σκέψη, γνώσεις, εικόνες από όλο τον κόσμο… Μια άψογη εισαγωγή στον κόσμο των μεγάλων και όλα τα απαραίτητα εφόδια για να κάνουν όνειρα και να ξεδιπλώσουν ταλέντα και πτυχές που ούτε αυτά γνώριζαν ότι έχουν.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΑΝΑ ΣΙΔΕΡΙΔΟΥ


 

Ευχαριστώ που βγάλαμε μαζί την πάνα, που φάγαμε φασόλια για πρώτη φορά, που κάναμε φίλους, που μάθαμε να βάζουμε μόνοι μας το μπουφάν μας !! Για τα μικρά και τα μεγάλα. Που μεγαλώνουμε μαζί !!!

ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ

 Είναι όμορφο το ΔΕΣ
γέλια και χαρές
με φατσούλες όμορφες
και καρδιές γαλήνιες

Σας ευχαριστούμε γιατί με χαμόγελο και διάθεση μας συμπαραστέκεστε στην πιο αξιόλογη και δύσκολη ιδιότητα, του γονέα…

ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

 


 

Όχι είπε ο μικρός πρίγκιπας, γυρεύω φίλους, τι πάει να πει «εξημερώνω»;
Είναι κάτι που έχει ξεχαστεί, από καιρό, είπε η αλεπού. Σημαίνει «δημιουργώ δεσμούς…».

Δες… πέτα… δες… άκου… μάθε να μοιράζεσαι… άνοιξε τα φτερά σου… προχώρα και δες τον κόσμο.

Δες είσαι μοναδικό και σπάνιο, σ’ ευχαριστούμε !

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΗΣ ΡΑΓΚΟΣ

 


 

Το πρώτο μας Σχολείο
Το πιο διαδραστικό
εκεί που η Μαρία μου έμαθε να αγαπώ!
εκεί που κάθε μέρα, φίλους πολλούς θα βρω
και μέσα στη χαρά μου, με αυτούς θα τραγουδώ!
Σ’ αυτό θα ζωγραφίζω, θα παίζω, θα γελώ
λεξούλες θα μαθαίνω, προτάσεις για να βρω!
Και χρώματα και σχήματα και αριθμούς θα μάθω
και άλλα πολλά σπουδαία που θέλω να σας πω.

Αγαπημένο μου σχολείο για όλα τα παραπάνω, για αυτά
ΣΕ ΑΓΑΠΩ !

ΕΛΕΝΑ ΦΑΛΚΟΝΑΚΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ (ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ)

 


 

Όταν μου ζητήθηκε να γράψω το πώς νιώθω για το ΔΕΣ , δυσκολεύτηκα να βάλω τις σκέψεις μου σε μία σειρά...

Ήταν σκόρπιες εικόνες, στιγμές και συναισθήματα που βίωσα 6 μήνες τώρα, που δεν στάθηκα να αναλύσω μέχρι τώρα...

Τα αισθήματα δεν μπορώ να τα βάλω σε λόγια, ήταν όμως εικόνες, ήταν χαμόγελα, ήταν πρωïνά ξυπνήματα, ήταν ο ήχος από τη μηχανή του σχολικού που περίμενε καθώς εμείς τρέχαμε βιαστικά και την κ. Αλίκη και το Νίκο να μας χαμογελάνε από μακριά.

Ήταν το πρόσωπο της κόρης μου όταν μου μιλούσε γεμάτη ενθουσιασμό για τους πλανήτες που μόλις ανακάλυψε,  ήταν η φωνή της κ. Αλεξάνδρας στο τηλέφωνο για να μιλήσει στην Μαιρούλα όταν ήταν άρρωστη στο σπίτι... Ήταν η χαρά στα μάτια της όταν άκουγε τη φωνή της δασκάλας της που συνέχεια μου λέει πώς αγαπάει πολύ!

Ήταν η σιγουριά που ένιωθα μετά από κάθε ανησυχία που μετέφερα στην Μπίλη και τις δασκάλες της Μαίρης.

Ήταν το αυθόρμητο χαμόγελο  που ξέφευγε όταν άνοιγα τον κόκκινο πλαστικό φάκελο και έβρισκα μια ωραία εργασία που ανυπομονούσα να ξεκινήσω με την Μαίρη....

Είναι η κάθε μέρα που αγκαλιάζω τη μικρή μου και μετά την εμπιστεύομαι σε όλους εσάς, να της δώσετε νέες εμπειρίες, να της ανοίξετε νέους ορίζοντες, να της δημιουργήσετε τα κατάλληλα ερεθίσματα για να θέλει να μάθει, να ανακαλύψει, να εξελιχθεί.

6 μήνες μετά, αισθάνομαι δικαιωμένη για την επιλογή μου και σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε καθημερινά για τους θησαυρούς μας.

Χρειάζεται πολλή αγάπη για να κάνετε αυτά που κάνετε, έτσι όπως το κάνετε.

 Τίνα Δημητροπούλου- Κοσμάτου

(Η μαμά της Μαίρης)

 


 

Αν και για εμάς δεν είναι το πρώτο μας αλλά το δεύτερο σχολείο μας, είναι το καλύτερο και το αγαπημένο μας ! Τα παιδιά μας χαίρονται να έρχονται σχολείο, όχι μόνο γιατί παίζουν, αλλά μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν ένα σωρό καινούρια πράγματα που τα μοιράζονται μαζί μας, τουλάχιστον κάποια από αυτά, και μαζί τους γινόμαστε ξανά και εμείς παιδιά και ευχόμαστε νε είχαμε και εμείς ένα τέτοιο σχολείο !

Όσο για τις δασκάλες καταπληκτικές, πάντα με χαμόγελο και με διάθεση για δουλειά και αγάπη για τα παιδιά μας. Η δε Μπίλη από μόνη της είναι ένα μεγάλο παιδί που με τον ενθουσιασμό της μας παρασύρει όλους !

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς !!!    

  ΜΑΡΙΝΑ-ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΙΛΑΙΟΣ

 


Όταν αποφασίσαμε να ξεκινήσει το Ελενάκι μας σχολείο δεν είχαμε στο μυαλό μας να ψάξουμε να βρούμε απλά ένα χώρο με τις τέλειες εγκαταστάσεις και με τους νηπιαγωγούς που θα τους μάθαιναν αγγλικά, κολύμβηση, μουσική και οτιδήποτε άλλο παρουσιάζουν οι περισσότεροι παιδικοί σταθμοί.

Θέλαμε κυρίως να βρούμε ένα χώρο στον οποίο οι άνθρωποι που θα τον πλαισιώνουν θα ΑΓΑΠΑΝΕ, θα ΣΕΒΟΝΤΑΙ, θα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ και θα ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ τους μικρούς μας μαθητές να ανθίσουν.

Τελικά, βρήκαμε και τα δύο !

Σαν γονείς αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την απόφαση που πήραμε να σας εμπιστευτούμε κάτι τόσο πολύτιμο όσο την Ελένη μας. Για αυτό, λοιπόν, θα θέλαμε να σας πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλη την ομάδα του ΔΕΣ για όλα αυτά που έχετε κάνει μέχρι τώρα και γι’ αυτά που θα συνεχίσετε να κάνετε.

ΘΕΜΗΣ ΚΑΙ ΝΑΤΑΣΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

 


 

Όταν φτάσαμε να αποφασίσουμε σε ποιο σταθμό θα γράψουμε το Θέμη, είπα πως θα χρησιμοποιήσω το ένστικτό μου το οποίο δε με διέψευσε! Όμως, και το ένστικτο δε μπορούσε να προβλέψει ότι το ΔΕΣ εκτός από σχολείο, θα ήταν μια δεύτερη οικογένεια που με τόση αγάπη θα αγκάλιαζε το παιδί μας. Ευχαριστούμε τους δασκάλους αλλά και όλο το προσωπικό που είναι πλέον… δικοί μας άνθρωποι!

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΖΟΡΜΠΑ ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟΥ

 Τρία χρόνια πριν, όταν επέλεξα το ΔΕΣ ως το πρώτο σχολείο για τον πρώτο μου γιο, ΑΡΓΥΡΗ είχα περιγράψει το ΔΕΣ με τα λόγια του ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ: στο ποίημά του «ΠΡΟΦΗΤΗΣ», τώρα που στο ΔΕΣ πηγαίνει ο δεύτερος γιος μου ΒΑΣΙΛΗΣ έχω να πω ότι το σχολείο αυτό συνεχίζει να με εντυπωσιάζει  γιατί εκτός από ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ που το ξέρουμε όλοι ότι είναι, είναι κυρίως ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ, σέβεται την παιδική διαφορετικότητα, κατανοεί την παιδική ιδιοσυγκρασία, τις ανάγκες, τα θέλω, τα όρια, τις απαιτήσεις, τα όνειρα, των παιδιών και με σημαία του σχολείου την ειλικρίνεια ως τρόπο αντιμετώπισης απέναντι στα παιδιά, το σεβασμό και κυρίως την αγάπη.

Ένα φιλελεύθερο σχολείο που χαίρεται να έχει ελεύθερους μικρούς ήρωες για μαθητές που μαθαίνουν να ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ αυτό που τους ΑΞΙΖΕΙ.

Διεκδικώ
Ε
λευθερία   και
Σ
εβασμό

Σ’ ευχαριστούμε ΔΕΣ !!

ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΛΑ, η μαμά του Βασίλη και του Αργύρη

 


 

Χαρούμενη και σίγουρη για άλλη μια φορά για την επιλογή μας για αυτό το πρώτο του, βασικό και σίγουρα αξέχαστο σχολείο του.

Η αγάπη, η αλληλεγγύη, η θαλπωρή που όλοι μας νιώθουμε είτε προς τις νηπιαγωγούς, είτε προς τη Μπίλη, είτε προς τους γελαστούς και υπεύθυνους οδηγούς του ΔΕΣ, ή την οικειότητα με τους υπόλοιπους γονείς σε κάθε μας συνάντηση μας φέρνουν την εικόνα μιας αγαπημένης και ισορροπημένης οικογένειας.

Δεν αγαπάτε κάποιον επειδή είναι γλυκούλικα, είναι γλυκούλικα ΟΛΑ γιατί τα αγαπάτε όσο εμείς, οι γονείς τους.

Η ζωή είναι σαν ένας μεγάλος καμβάς και πρέπει να πετάς όση περισσότερη μπογιά μπορείς. Και το ΔΕΣ το κάνει πάρα πολύ καλά, χωρίς φειδώ.

Σας ευχαριστούμε για όσα κάνατε, κάνετε και θα κάνετε…
Οικογένεια
Huttinga

Προσθέτω τα γνωμικά που μου αρέσουν:

-I keep six honest sewing-men. They taught me all I knew. Their names are What and Why and When and How and Where and Who (R. Kipling)
And DESschool introduced them to our kids.


-Teachers open the door. You enter by yourself.


-I like a teacher who gives you something to take home to think about, besides homeworld (E. Ann).

ΝΤΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ-HUTTINGA

 


 

 Το ΔΕΣ είναι ένα σχολείο ξεχωριστό. Είναι ένα σχολείο με όραμα. Στηρίζεται σε ένα δυνατό εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά δίνει έμφαση και στο συναίσθημα, κρατώντας μία ισορροπία ανάμεσα στη γνώση, τα όρια και την αγκαλιά.

Την κατευθυντήρια αυτή γραμμή ακολουθούν με αγάπη και σεβασμό όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό, κάτι που αντιλαμβάνεται ένας γονιός από την καλημέρα που θα ακούσει στο σχολικό μέχρι τον τρόπο ενημέρωσης από κάθε δάσκαλο.

Για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε για τις φωτογραφίες που απολαμβάνουμε, αγαπημένη στιγμή του Σαββατοκύριακου. Φωτογραφίες που μας δίνουν την ευκαιρία να «τρυπώσουμε» στις στιγμές που τα παιδιά μας ζουν τις ώρες που λείπουν από κοντά μας. Φωτογραφίες που μας κάνουν να θαυμάσουμε τα πόσα πράγματα κάνουν και να διαπιστώσουμε, μαζί με όλα τα άλλα, ότι η επιλογή του μπαμπά και της μαμάς ήταν η σωστή. Όχι η σωστή, αλλά η ΚΑΛΥΤΕΡΗ.

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΡΑΚΑ

 


10/09/2013: Πρώτη μέρα στο σχολείο για το θησαυρό μου, πρώτη μέρα στο «ευλογημένο» ΔΕΣ.
18/3/2014: Έξι μήνες μετά και δεν έχω λόγια – είναι λίγα να σας ευχαριστήσω. Σας εύχομαι υγεία, κουράγιο και την ίδια  αγάπη πάντα, γι΄ αυτό που κάνετε – όλοι!!
Αφιερωμένα στις «μαμάδες» (δασκάλες) του σχολείου μας:

1.      “I want to teach my students more than lessons in a book,
I want to teach them deeper things that people overlook.
The valve of a rose in bloom, its use and beauty too.
A sense of curiosity to discover what is true
How to think and how to choose the right above the wrong.
How to live and learn each day and grow up to be strong.
To teach them always how to gain in wisdom and in grace,
so they will someday make this world a brighter, better place.
Lord, let me be a friend and guide to give these minds a start
upon their way down life’s long road, then I’ll have done my part.”

2.      “Whose child is this?” I asked one day, seeing a little one out at play.
“Mine” said the parent with a tender smile, “mine to keep a little while. To wash his hands and comb his hair, to tell him what he is to wear. To prepare him that he may always be good, and each day do the things he should.”

“Whose child is this?” I asked again, as the door opened and someone came in.
“Mine” said the teacher with the same tender smile.
“Mine to keep a little while. To teach him how to be gentle and kind, to train and direct his dear little mind. To help him live by every rule and get the best he can, from school.”

“Whose child is this?” I asked once more, just as the little one entered the room.
“Ours” said the parent and the teacher as they smiled.
And each took the hand of the little child:
“Ours to love and train together,
ours this blessed task forever.”

 

ΜΑΡΙΑΒΕΡΓΟΥ - ΠΕΤΡΑ


 

.Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι ένα μεγάλο κομμάτι της τόσο ουσιαστικής δουλειάς που γίνεται στο ΔΕΣ. Ο Πάνος ήταν ένα παιδί κλειστό και σήμερα (4 χρόνια μετά) είναι ιδιαίτερα κοινωνικός. Αν προσθέσει κανείς τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις θεατρικές παραστάσεις, την εξοικείωση με τον χώρο των τεχνών, τις φιλανθρωπικές δράσεις κλπ συνειδητοποιεί το πόσο πολυδιάστατα ερεθίσματα έχουν τα παιδιά του ΔΕΣ, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την μετέπειτα εξέλιξή τους. Φυσικά και ακολούθησε και η Εμμέλεια την επιτυχημένη συνταγή και είναι από πέρυσι στο ΔΕΣ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Μπίλη που δεν εφησυχάζει ποτέ και κάθε χρονιά εμπλουτίζει με καινούργια θέματα το πρόγραμμα του σχολείου. Και που είναι πάντα πρόθυμη να μας ακούσει, να μας βοηθήσει αλλά και να μας συμβουλέψει.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλες τις δασκάλες, τις συνοδούς, τους οδηγούς και όλο το προσωπικό του ΔΕΣ που προσέχουν τα παιδιά μας!

Σημ: Σε μια ζωγραφιά ο Πάνος είχε βάλει μέσα στα σύννεφα το πρόσημο (+) και (-). Τον ρώτησα λοιπόν:
-"Πάνο, γιατί έχεις βάλει (+) και (-) στα σύννεφα;"
-"Μαμά αν 2 σύννεφα (+) ή 2 σύννεφα (-)συγκρουστούν, δεν βρέχει. Πρέπει να είναι αντίθετα για να βρέξει!"
Τα σχόλια για το σχολείο δικά σας...

Ντιάνα Καμαρινού


 

Η επιλογή ενός σχολείου είναι πάντα πολύ δύσκολη. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την πρώτη φορά που πηγαίνει το παιδί σου σχολείο....Ανάμεικτα συναισθήματα.
Ανυπομονησία, φόβος, ανασφάλεια αλλά και ενθουσιασμός. Και ταυτόχρονα γνωριμία με ανθρώπους που βλέπεις για πρώτη φορά και που θα πρέπει μέσω αυτής να εμπιστευτείς την κρίση σου και το ένστικτο σου για να επιλέξεις το καλύτερο.
Η γνωριμία μου όμως με το ΔΕΣ ξεκίνησε από το καταπληκτικό site του. Ήμουν στο γραφείο μου και με βασάνιζε η σκέψη της σωστής επιλογής του σχολείου. Μέχρι που παρατήρησα στην οθόνη του υπολογιστή μου μια «περίεργη» επωνυμία σχολείου «ΔΕΣ». Τι να είναι αυτό ; σκέφτηκα. Η περιήγηση στις σελίδες του με συγκίνησε, με ενθουσίασε, μου άγγιξε την καρδιά. Αλλά και η μετέπειτα επαφή με τους ανθρώπους και το χώρο επιβεβαίωσε την αρχική μου εντύπωση. Ένιωσα ζεστασιά, οικειότητα λες και τους ήξερα καιρό. Κανένα άλλο σχολείο δε μου το είχε δημιουργήσει αυτό.
Κι έτσι σας εμπιστεύτηκα τον θησαυρό μου.
Τώρα, πέντε μήνες μετά την επιλογή αυτή και γνωρίζοντας αυτή και γνωρίζοντας τη δουλειά του σχολείου τόσο σε επίπεδο γνωσιακό όσο και συναισθηματικό ξέρω ότι είναι η καλύτερη επιλογή που έκανα. Σε ένα σχολείο που στηρίζεται πέρα από τις βαθιές γνώσεις στο αντικείμενο, στο μεράκι και το ζήλο των ανθρώπων που το αποτελούν.
Ευχαριστούμε Μπίλη, ευχαριστούμε δασκάλες του ΔΕΣ !


Αλεξάνδρα Καλοδίκη Κωτσιοπούλου


 

Έχοντας εμπειρία από τρία σχολεία πριν σας γνωρίσω, μπορώ με σιγουριά να πω, πως δεν έχετε ταίρι.
Σας εμπιστεύτηκα ένα αγόρι δύσκολο, που δεν έτρωγε, δεν έπαιζε, δεν μίλαγε καλά – καλά και δύσκολα αφομοίωνε πληροφορίες. Μου τον αλλάξατε, μου τον μεταμορφώσατε και μου μιλάει για τον Αλέκο Φασιανό, τον Vasili Kadinski, τους πλανήτες και τους δεινόσαυρους. Έχει φίλους και αγαπάει τη Θάλεια. Τρώει ψαρόσουπα, φακές και ρεβυθοκεφτέδες. Σας ευχαριστώ. Ξεριζώσατε την αγωνία μου και στη θέση της βάλατε τη σιγουριά. Σας ευχαριστώ που τόσο επαγγελματικά αλλά τρυφερά στηρίζετε τα παιδιά μας. Πραγματικά, σας ευχαριστώ !!!!


Αθανασία Καρίντζη


 

Δες χαμόγελα
Δες αγάπη
Δες προσπάθεια
Δες υπομονή
Δες ενδιαφέρον
Δες αγκαλιές
Δες πρόοδο
Δες τις πρώτες σωστές λεξούλες, σωστές προτασούλες, να βγαίνουν από το στόμα του
παιδιού σου, τραγουδάκια και παραμυθάκια.
Δες τα πρώτα βηματάκια στο χορό, στο μπαλέτο, τις πρώτες ασκήσεις στη γυμναστική,
στις δοκιμασίες, στο παιχνίδι.
Δες ομαδικότητα, πνεύμα συνεργασίας.
Δες το ένστικτο σου, να επιβεβαιώνεται στα μάτια του παιδιού σου, τη λαχτάρα του να
μπει στο σχολικό, το χαμόγελο του μπροστά στη πόρτα του σχολείου.
Δες όλα όσα ήλπιζες και επιθυμούσες για το πρώτο του σχολείο.
Δες το μέλλον του στο ΔΕΣ.
Δες μπροστά ! Δες σημαίνει ΣΧΟΛΕΙΟ !!!!!!!!


Κατερίνα Γομάτου Μυλωνοπούλου


 

Πριν από 8 χρόνια περίπου η αρχική εντύπωση που μας δόθηκε για το σχολείο ήταν ότι σίγουρα το παιδί μας θα περνούσε όμορφα και δεν διαψευστήκαμε. Στο ΔΕΣ η μάθηση είναι δημιουργία και διασκέδαση. Γι'αυτό εμπιστευτήκαμε και το δεύτερο παιδί μας για να διαπιστώσουμε ότι σήμερα είναι ακόμη καλύτερο!


Βάλια και Σωτήρης Γεωργόπουλος


 

Το ΔΕΣ ήταν αυτό που ψάχναμε, ούτε ένας οικογενειακός σταθμός, ούτε ένας απρόσωπος μεγάλος σταθμός. Για τα πρώτα βήματα της Ζώης στο σχολείο πιστεύουμε ότι είμαστε στο καλύτερο νηπιαγωγείο, με τους σωστούς ανθρώπους και με διάθεση να δείξουν στα παιδιά νέα για αυτά πράγματα
Να συνεχίσετε την πολύ καλή σας προσπάθεια !!


Νίκη Ρουσσουνέλου


 

Για τον μικρό μας Σταύρο, το «ΔΕΣ» είναι το πρώτο του σχολείο κι αν κρίνουμε από το χαμόγελο του, και τη χαρά που διακρίνει το προσωπάκι του, όταν πηγαίνει ή όταν επιστρέφει από το σχολείο, είναι πολύ ευτυχισμένος. Αυτό χαροποιεί φυσικά κι εμάς.
Αυτό που κάνει το «ΔΕΣ» ένα ξεχωριστό σχολείο, είναι η οργάνωση, η συνέπεια, η παιδαγωγική του μέθοδος και η αγάπη του για τα παιδιά.
Συγχαρητήρια !!!!!!!!!


Άνια Ρούσσου Πολυκανδρίτη


 

Το μικρό μας κοριτσάκι άρχισε ένα καλοκαιράκι
σα μικρό γατάκι που έβλεπε μόνο λιγάκι
να αγκαλιάζεται από το ΔΕΣ
και να μαθαίνει ό,τι θες !!
Τώρα έχω ένα κοριτσάκι γεμάτο γνώση, περηφάνια και αγάπη διψασμένο πάντα από ....εχθές
για να πάει αύριο στο ΔΕΣ !
Φώτης Νάσαρης


 

Πόσο χαρούμενη και ήρεμη ένιωθα στην αρχή όταν η Δεσποινούλα βρήκε στο ΔΕΣ μια ζεστή αγκαλιά προέκταση της δικής μου αγκαλιάς και πόσο ευτυχισμένη είμαι τώρα, 2 χρόνια μετά, που τη βλέπω μέρα με τη μέρα να χτίζει την σκέψη της, τον εαυτό της, τα συναισθήματά της και ξέρω ότι ο κρυφός της σύμμαχος είναι το ΔΕΣ
Μπράβο στο πρώτο μας σχολείο!!!
Γεωργία Τριφύλλη Νάσαρη


 

Ένα σχολείο που μας χαμογελά !
Ένα σχολείο που μας εκπλήσσει, ένα σχολείο που μας κρατά σε εγρήγορση, ένα σχολείο που μας χαρίζει όμορφες και δημιουργικές στιγμές.
Πιστέψαμε από την αρχή ότι βρήκαμε ένα σχολείο που μας εκφράζει. Διαφορετικό, ολοκληρωμένο, εναλλακτικό μα πάνω απ'όλα ένα σχολείο «ζεστό» και φιλικό. Ότι πρέπει για μια όμορφη πρώτη σχολική εμπειρία.
Ευχαριστούμε πολύ!


Βιβή Μαλτεζοπούλου


 

Τις τελευταίες μέρες, είχα έντονη την ανάγκη να γράψω λίγα λόγια στο blog, για το πώς νιώθω σε σχέση με την επιλογή του ΔΕΣ, ως το πρώτο σχολείο της Έλσας μας.
Άρχισα να γράφω και να γράφω, ώσπου αντιλήφθηκα πως είχα γράψει 4 σελίδες..... και τότε θυμήθηκα κάτι που είχα διαβάσει ως φοιτήτρια και που θα συμπεριλάμβανε, με λιγότερα λόγια, όλα όσα είχα γράψει και σκεφτεί, και κάτι.....ακόμη! (θα καταλάβετε στο τέλος!)
Επιτρέψτε μου να σας το μεταφέρω στο πρωτότυπο κείμενο, γιατί θα έχανε ίσως αν το μετέφραζα στην ελληνική – χωρίς διόλου να θέλω να υποτιμήσω την υπέροχη και πλουσιότατη γλώσσα μας – θεώρησα πως έπρεπε να μείνει όπως το πρωτοδιάβασα, αυθεντικό :
Preschool is very exciting
and so much fun.
Play with your friends,
smile and run.

Preschool is a place,
where you learn so many things,
Your teacher will tell you,
why birds have wings.
Enjoy cool activities,
using arts and crafts.
Listen to stories,
and share some laughs.
At preschool you get to play,
all these very nice games.
It's really fun learning,
everyone's names.
Just look around,
and you will see so many toys.
Some friends are girls,
and some are boys.

Preschool is great,
have fun when you learn.
Remember to share,
and wait for your turn.

Έτσι θα έπρεπε να είναι όλα τα σχολεία! Έτσι είναι το ΔΕΣ! Αααα και κάτι......ακόμη......το ΔΕΣ είναι........Supercalifragilisticexpialidocious!!!!!!!!!


Ευτυχία Μπαλαούρα Χώνια


 

ΔΕΣ : ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, έγραφε το φυλλάδιο.
Άντε να πάμε να δούμε και αυτό. Σιγά τώρα μην υπάρχει κατάλληλο σχολείο για το παιδάκι μας !!!
Βέβαια όλοι υπόσχονται τα καλύτερα και προσπαθούν να σε προσελκύσουν με δήθεν πολύ οργάνωση, καλή τιμή και τα σχετικά. Όχι δεν χωράνε συμβιβασμοί και εκπτώσεις στο μέλλον του παιδιού μας.............
Μετά από μια σύντομη και όμορφη διαδρομή βρεθήκαμε μπροστά στο «ΔΕΣ».
Μπήκαμε δειλά και επιφυλακτικά μέσα, ως συνήθως.
Μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε ένας δικός μας άνθρωπος.
Όχι, δεν την είχαμε ξαναδεί την κυρία......ήταν η πρώτη φορά που την είδαμε....την Μπίλη φυσικά!!
Μετά από αυτό, ελάχιστα πια μας ενδιέφεραν οι χώροι και οι λεπτομέρειες. Η απόφαση είχε ήδη παρθεί μέσα μας.
Και «ΔΕΣ» μετά από 2 χρόνια βλέπουμε το παιδάκι μας να :
Δημιουργεί , να
Εκπαιδεύεται, να
Συγκροτείται σαν προσωπικότητα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!!

Σας ευχαριστούμε πολύ !!!!
Άννα Συμεωνίδου


 

Ευχαριστώ το ΔΕΣ για την αγάπη, τη γνώση, τις αρχές που δίνει στο παιδί μου.
Για την βεβαιότητα, ασφάλεια, ηρεμία που δίνει σ'εμένα ότι κάθε μέρα στο ΔΕΣ ο γιος μου περνάει όμορφα, χαρούμενα και δημιουργικά!
Να συνεχίσετε το υπέροχο έργο σας!


Εύη μαμά του Κωνσταντίνου Φώτη


 

Μια αγκαλιά μαζί μ'ένα γλυκό φιλί,
στο ΔΕΣ κάθε πρωί.
Σ'ευχαριστούμε ΔΕΣ που είσαι στη ζωή μας,
πάντα θα σε αγαπάμε,
είσαι η επιλογή μας !!


Μαριάννα Νάκα


 

Τα παιδάκια μας είναι πολύ χαρούμενα που έρχονται κάθε πρωί στο σχολείο.
Μαθαίνουν πολλά νέα πράγματα και εντυπωσιάζουν τους πάντες.
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για ότι κάνετε γι'αυτά και για την βοήθεια σας με τον Κίμωνα στο θέμα του φαγητού.


Ελένη μαμά του Αλέξανδρου και Κίμωνα Κόκκαλη


 

Στην αρχή στραφήκαμε στο ΔΕΣ, γιατί μας το σύστησε μια άλλη μαμά της οποίας τα παιδάκια πήγαιναν στο ΔΕΣ όλο χαρά. Στη συνέχεια, επιλέξαμε αυτό το σχολείο για τους ανθρώπους του, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα παιδιά (και τους γονείς) και για τους χώρους που έχουν δημιουργήσει για αυτά. Σήμερα, το χαμόγελο της Ναταλίας όταν φεύγει το πρωί για το σχολείο και οι ιστοριούλες που μας «διηγείται» το απόγευμα για όσα έκανε μέσα στη μέρα, αποτελούν για εμάς την καλύτερη επιβεβαίωση ότι κάναμε τη σωστή επιλογή!
Ευχόμαστε στην ομάδα του ΔΕΣ καλή συνέχεια στο έργο της !


Παναγιώτης και Σάντρα Ευθυμιάδου


 

Για μένα το ΔΕΣ, δεν είναι μόνο το πρώτο της σχολείο είναι και η πρώτη της αγκαλιά.....όταν αποχωρίζεται τη δική μου.

Συγχαρητήρια σε όλους σας για την εξαιρετική δουλειά που προσφέρετε στο σχολείο. Τα αποτελέσματα τα βλέπω στα μάτια και στο χαμόγελο της κόρης μου όταν επιστρέφει στην αγκαλιά μου το απόγευμα.


ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΚΥΡΚΙΛΗ


 

Την πρώτη μέρα που η Εύη πήγε σχολείο ήξερα ότι είχα κάνει την σωστή επιλογή.
Ποτέ όμως δεν περίμενα να φτάσει μέσα σε δύο μήνες να κλαίει επειδή είναι άρρωστη και δεν μπορεί να πάει σχολείο και να τρώει όλο της το φαγητό και στο σχολείο και στο σπίτι για να μην απογοητεύσει τις δασκάλες της.
Να έρχεται στο σπίτι και να μου μαθαίνει πειράματα αγγλικά, τραγούδια και βιολογικά και να δοκιμάζει καινούργιες γεύσεις επειδή έτσι κάνουν και οι συμμαθητές της. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου που με κάνετε να έχω άγχος μόνο για το αν θα αρρωστήσουμε και θα χάσουμε αυτές τις υπέροχες στιγμές που κάνουν το παιδί μου καλύτερο άνθρωπο κάθε μέρα.
Σας αγαπάμε όσο και εκείνη μέσα από τα ματάκια της.


Δέσποινα Πυλίτση Τσόγκα


 

Το σχολείο ΔΕΣ είναι ο «παράδεισος» των παιδιών με παραμυθένιες τάξεις, αξιαγάπητες δασκάλες, σωστές στη δουλειά τους και στην επικοινωνία με τους γονείς, η οποία είναι πολύ συχνή. Είναι κοντά στα παιδιά, βοηθώντας τα με βάση την ιδιοσυγκρασία τους και τις ανάγκες τους. Παρέχεται πλούσιο διατροφικό «gourmet» μενού, το οποίο ακόμα και στα πιο λιγόφαγα παιδιά ξυπνάει μέσα τους την όρεξη. Δίνεται πλήθος ερεθισμάτων στα παιδιά, μέσα από αμέτρητες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, εκδρομές κλπ.
Για το παιδί μας κάθε μέρα είναι συναρπαστική!
Έτσι εμείς οι γονείς μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι τα παιδιά μας είναι σε καλά χέρια.


Κωνσταντίνος και Ιωάννα Μπούκη


 

Σας ευχαριστούμε που μοιράζεστε με υπευθυνότητα και παιδική διάθεση συνάμα, τα όνειρα των πρώτων σχολικών μας χρόνων.
Συγχαρητήρια στις δασκάλες σας !!


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΚΝΑ


 

Δεν γνώριζα, μα έμαθα τώρα πλέον

Ένα ειν'το σχολείο που αξίζει

Σαν ήθος, και ο δάσκαλος ως Λέων

«Δες» λοιπόν, αυτό έλειπε και ξεχωρίζει !!!!

Να είστε καλά, που κάνετε τέτοια δουλειά άψογη για τα παιδιά μας, με πολύ αγάπη !!!!


Μαίρη Ηλιοπούλου 

Η δουλειά σας καθρεφτίζεται στο χαμόγελο των παιδιών μας !!!!!!


Οικογένεια Σπερνοβασίλη


 

ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ.ΕΤΣΙ ΛΟΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ,ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.

ΤΟ ΔΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ.ΤΟΝ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ,ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ,ΑΣΦΑΛΩΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ,ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ,ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ,ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ.

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ.ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ.ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ  ΜΑΣ Η ΜΠΙΛΗ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ.ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 06.ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ!ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟ ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟ ΔΕΣ!

Υ.Γ.ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΤΡΙΧΡΟΝΟΣ ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ.ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ....ΣΤΟ ΔΕΣ!!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΜΑΝΤΩ ΠΟΥΛΗ.

 


Αγαπητοί φίλοι και φίλες, θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή που τη δοκίμασα πέρυσι για πρώτη φορά ! Ήταν πολύ επιτυχημένη και σας την προτείνω ανεπιφύλακτα . Θα προσφέρει απόλαυση και χαρά σε σας και την οικογένειά σας.

 

Τη λένε ΔΕΣ (δηλαδή) Δοκιμασμένη Επιτυχημένη Συνταγή

ΥΛΙΚΑ :

  1. Πολλές παιδικές χαμογελαστές φατσούλες
  2. Μερικές όμορφες και γλυκές δασκάλες
  3. Παιχνίδια, γέλια, φωνές
  4. Βιβλία, τραγούδια, χαρές
  5. Γράμματα , λέξεις και αριθμοί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Παίρνουμε τις παιδικές , χαμογελαστές φατσούλες και τις μοιράζουμε ανάλογα με την ηλικία. Έπειτα προσθέτουμε τις καλές και γλυκές δασκάλες. Αφού ανακατέψουμε σιγά-σιγά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και να «δέσουν» τα υλικά. Συμπληρώνουμε  μπόλικα παιχνίδια, δυνατά γέλια, φωνές και ρίχνουμε και τα τραγούδια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε άφθονα βιβλία, λίγα παραμύθια και τέλος πασπαλίζουμε τα γράμματα , τις λέξεις και τους αριθμούς.

Ψήνουμε για περίπου 3 χρόνια σε σιγανή φωτιά και έτοιμο !!!

Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει και θα σας εκπλήξει.

Πείτε την επιτυχημένη συνταγή στους φίλους και γνωστούς σας.

Καλή επιτυχία !!!

Άντα Τουμανίδη

 


Η επιλογή είναι μια….ΔΕΣ

 

To δες και εγώ έχουμε μια ιστορία 10  χρόνων, μια ιστορία διπλή σε αισθήματα, χαρές, μάθηση και γλυκές καθημερινές εκπλήξεις.

 

Διπλή, γιατί έχω δύο παιδιά που μεγάλωσαν κυριολεκτικά σε αυτό το υπέροχο σχολείο.

 

Η ιστορία ξεκινάει με τον Πάνο, 2 ετών τότε, στο παρθενικό ταξίδι του δες.

Πρώτη χρονιά του σχολείου και δεν ξέρω αν ήταν ένστικτο αυτό που με έσπρωξε σε αυτή την απόφαση, αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως έστω και από ένστικτο, έκανα την καλύτερη επιλογή και έδωσα στο παιδί μου την ευκαιρία να πάρει τα καλύτερα εφόδια και τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

 

Στην εποχή μας που τα παιδιά περνούν τόσο πολύ χρόνο στο σχολείο και εμείς οι γονείς δουλεύουμε τόσες ώρες, θα έλεγα πως, quality time με τα παιδιά μας περνάμε μόνο το Σαββατοκύριακο.

Πρέπει λοιπόν το σχολείο, όχι απλώς να καλύψει τις κενές τους ώρες αλλά να τα μάθει να αγαπούν την μάθηση.

 

Θέατρο, μουσική, ζωγραφική, πηλός, αμπελώνες, ελαιώνες, ζωολογικός κήπος, μαγειρική, ηλιακό σύστημα, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και μάθηση μέσα από πολλές διαδραστικές ενότητες, θέματα από την καθημερινότητα, την Ιστορία, ελληνική και παγκόσμια, έδωσαν στα παιδιά μου την δυνατότητα να μάθουν πράγματα που ακόμα και σε εμάς τους μεγάλους μερικές φορές διαφεύγουν.

 

4 χρόνια μετά από εκείνη την πρώτη επαφή και πριν καν η  Έλενα κλείσει τα δύο ‘ναυτολογήθηκε’ στο δες για μια προδιαγεγραμμένα επιτυχημένη πορεία.

Όμως παρόλο που είχα την εμπειρία του πρώτου παιδιού, δεν σταμάτησα να εκπλήσσομαι ευχάριστα.

Καινούργιες ιδέες, περισσότερη τεχνολογία, Γιατροί του κόσμου, αδέσποτα ζώα, φιλανθρωπία, κινηματογραφική εμπειρία και ηθοποιία,  με δυο κουβέντες… αμείωτο μεράκι.

Φέτος είναι η τελευταία χρονιά και θα πάρουμε το δεύτερο απολυτήριο από ένα σχολείο που μας έμαθε πολλά.

 

Νιώθω περήφανη για τα παιδιά μου, για την πολυμάθεια τους, τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους, το πώς στέκονται και πως μιλούν για θέματα που αφορούν τους μεγάλους.

Αυτήν την επιτυχία την χρωστάω στο δες.

 

Στη γυναίκα που άφησε τη ζεστή καρέκλα του δημοσίου για ένα όνειρο και στις δασκάλες που έκαναν το χόμπι τους επάγγελμα,

Σας ευχαριστώ εκ βαθέων,

 

Λουκία Θωμοπούλου Ρέσκου.

 


 

                             2006 γεννιούνται τα αγγελόυδια μου !

                             2008 αναζητώ την αμέσως πιο τρυφερή, ζεστή αγκαλιά από τη δική μου .

        Σεπτέμβριος 2008, τα παιδιά μου περνούν το κατώφλι του πρώτου τους

         σχολείου !!! ( εγώ πάντα σχολείο το αποκαλούσα )

        Φόβος, ανασφάλεια, αγωνία είναι μερικά από τα συναισθήματα που με κατακλύζουν τους πρώτους μήνες.

        Μήπως είναι πολύ μικρά, θα τα φροντίζουν όπως θέλω, θα φάνε καλά, οι δασκάλες θα είναι τρυφερές ????

       Κάθε μέρα τηλέφωνο : " Καλημέρα Μπίλη, η Άννα είμαι, πώς είναι ο Ίζη, ο Μωρίς, κλαίνε, είναι ήρεμοι ??

       Σιγά-σιγά ανακαλύπτω ότι τα παιδιά έχουν 2 ζεστές, τρυφερές αγκαλιές, της Μαρίας και της Κατερίνας. Η Μαρία προσπαθεί να ξεκλειδώσει τον "κλειστό" Ίζη γιατί ξέρει από αυτά... Το ζωντανό και γλυκό χαμόγελο της Κατερίνας κρατά τον Μωρίς ζωηρό και κοινωνικό !!!

Οι επόμενες χρονιές συνεχίστηκαν με τις "δεύτερες μαμάδες" των παιδιών, την Άννα, την Αλεξάνδρα, την Αλίκη και τη miss Marina που μεταδώσαν στα παιδιά γνώση, χαρά, αγάπη, αγκαλιά, πειθαρχία.

Το ΔΕΣ ξεχειλίζει από συναίσθημα και αυτό είναι που μαθαίνουν τα παιδιά.

Γιατί το μέλλον δεν είναι μόνο στα μορφωμένα παιδιά, αλλά στα παιδιά που ξέρουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους και να επικοινωνούν με αυτά.

" Το ΔΕΣ είναι οι δασκάλες του και η Μπίλη είναι το ΔΕΣ"

Ευχαριστούμε πολύ για όλα και ο αποχαιρετισμός τον Ιούνιο θα είναι δύσκολος.

Σας φιλώ πολύ

Άννα Ναμία

Υ.Γ. 'Ενα γλυκό ευχαριστώ σε όλους τους συνοδούς-οδηγούς που πρόσεξαν και προσέχουν τα αγγελούδια μας .


 

Μόλις πριν από 2 λεπτά τα παιδιά μου μπήκαν για τελευταία φορά στο σχολικό του ΔΕΣ. Η συγκίνηση μεγάλη γιατί ένας σημαντικός κύκλος των μικρών μου αγγέλων έκλεισε με μεγάλη ικανοποίηση. Θυμάμαι την πρώτη μέρα που επιβιβάστηκαν στο σχολικό πριν από 4 χρόνια: ένοιωθα τόση αγωνία και φόβο που νόμιζα ότι θα σπάσει η καρδιά μου. Σήμερα μετά από αυτό το ταξίδι στο δεσ νοιώθω ότι έκανα το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω για τα παιδια μου.

Γιατί το δεσ είναι εμπειρία, είναι μοναδικό.

Πάνω από αυτό υπάρχει ένα συννεφάκι αγάπης , τρυφερότητας ,απέραντης γνώσης και ενθουσιασμού.

Μπίλη και κορίτσια ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

Οσο για τη γιορτή έχω να πω ότι ήταν ότι καλύτερο έχω δει. Πραγματικά είστε πολύ μπροστά ...

κα Αλίκη, κα Αλεξάνδρα, miss Marina, κα Ελένη, κα Ευαγγελία, κα Μαρία, κα Κατερίνα, κα Αννα και όλες τις δασκάλες του δεσ θα σας κρατήσουμε βαθιά μες την καρδιά μας!!

Μπίλη πιστεύω ότι η επικοινωνία μας δεν σταματά εδώ. Θα έχουμε πολλά να πούμε και να αναλύσουμε...

 

Καλό Καλοκαίρι και καλή ξεκούραση

(το μήνυμα αυτό γράφτηκε με βουρκωμένα μάτια και χαμόγελο στα χείλη)

Φιλιά

ΑΝΝΑ ΝΑΜΙΑ ΜΙΖΑΝ

 


 

«Μέσα από  από το ΔΕΣ είδα τα κοριτσάκια μου να ανθίζουν.

Η μεγαλύτερη τιμωρία που μπορεί να τους επιβληθεί Είναι να μην πάνε στο Σχολείο! Έμαθα και εγώ τους πλανήτες που ποτέ δεν συγκράτησα στη μνήμη μου. Θυμήθηκα τους αρχαίους θεούς, ή μήπως για τα κακά και καλά μικρόβια;

Η πεντάχρονη Ελεάννα  μου  μας μιλάει με θαυμασμό για τους γιατρούς του κόσμου και για το έργο τους.

Η Θάλεια η μικρότερη έμαθε σιγά σιγά να μη φοβάται τα σκυλιά μετά

την επίσκεψη των αδέσποτων στο σχολείο.

Δεν ξέρω τι να πρωτοθυμηθω από αυτή την τετράχρονη πορεία στο σχολείο ΔΕΣ.

Θα θυμηθώ σίγουρα ότι ποτέ δεν είχα ενδοιασμό για τους ανθρώπους, που περιμένουν ,αγκαλιάζουν και ακούν τα παιδιά μας κάθε μέρα.

Επίσης, για την επαφή των παιδιών με τις τέχνες τον πολιτισμό και τη μουσική!

Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά, όπως για το πόσο πολύ μας "ακούει" εμάς τις μαμάδες η ψυχή του δες, Μπίλη!

Τελειώνω, με την ευχή τέτοια σχολεία να υπήρχαν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στην χώρα μας, μήπως και αλλάξει η πορεία μας!»

Ευχαριστώ

 Αντιγόνη Χαράκογλου -Λύτρα

 


 

 

 «Ήμουν τόσο αγχωμένη για το πρώτο σχολείο της Ελευθερίας...

Ήθελα να είναι όλα τέλεια οργανωμένα και πολύ προσωπικά!

Είχα ήδη δώσει προκαταβολή σε ένα άλλο  σχολείο της περιοχής, όταν συνάντησα την Μπίλη, την καρδιά του Δες!

Μόλις της μίλησα και μου παρουσίασε το πρόγραμμα του σχολείου, ένιωσα τυχερή που επιτέλους βρήκα αυτό που έψαχνα και δεν χρειαζόταν να συμβιβαστώ σε τίποτα λιγότερο!

Δεν ήταν το πρώτο μου μέλημα το παιδί μου να μάθει να γράφει και να διαβάζει. Κύριος στόχος μου ήταν το πρώτο του σχολείο να είναι για αυτό κάτι παραπάνω.. να του μάθει με απλό και ευγενικό τρόπο τι θα πει ζωή, έξω από το σπίτι. Αγάπη, φιλία, νίκη, ήττα, θυμός, ελπίδα ...δεδομένου ότι η Ελευθερία ήταν από μικρή ένα πολύ ντροπαλό και εσωστρεφές παιδάκι!

Με τη συναισθηματική νοημοσύνη σαν πυξίδα και τη γενική παιδεία που της χαρίζει κάθε μέρα το Δες, η Ελευθερία τώρα είναι 5 χρονών και 3 μηνών - η μικρότερη στην τάξη της, γεννημένη 1η Δεκεμβρίου 2006- πάει νήπιο, (και μετά από εκλογές) πρόεδρος της τάξης της!

Έχει μάθει να εκφράζει όλα τα συναισθήματά της, να αγαπάει τον εαυτό της και την διαφορετικότητα των άλλων, να αναγνωρίζει όμορφους πίνακες μεγάλων ζωγράφων, να «ταξιδεύει» στο διάστημα και να μαθαίνει τους πλανήτες, να αγαπάει την βροχή, τους κεραυνούς και όλα τα καιρικά φαινόμενα, να αισθάνεται συμπόνια για τα παιδάκια που έχουν ανάγκη, να ταξιδεύει νοητά σε άλλες χώρες του  κόσμου και να μαθαίνει τα ήθη και τα έθιμά τους, να ζωγραφίζει μπατίκ, να φτιάχνει καρδιές από πηλό , να κάνει πιρουέτες με την αγαπημένη της κα Μπαλετού και τέλος έμαθε να γράφει ό,τι λεξούλα θέλει και να διαβάζει προτάσεις!!

Οι δασκάλες της, κα Αλίκη, η γλυκούλα και η κα Αλεξάνδρα η πλακατζού, όπως η Ελευθερία τις αποκαλεί, είναι μέσα στην καρδιά της!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το σήμα του σχολείου είναι μια μεγάλη καρδιά, έτοιμη να υποδεχτεί και να αγκαλιάσει κάθε παιδί ξεχωριστά και να του βγάλει τον καλύτερό του εαυτό!

Ο Σπύρος μου, 3 ετών, πρώτος χρόνος στο σχολείο φέτος, ακολούθησε και εκείνος τα βήματα της αδερφής του και με πολύ χαρά τώρα πια περιμένει το σχολικό να έρθει να τον πάρει! Είναι στη γερμανική τάξη του σχολείου και με την Frau Maria, την πιο γλυκιά γερμανίδα που έχετε γνωρίσει, περνάει κάθε φορά τέλεια!

 

Σε ευχαριστώ Δες γιατί μέσα από το ταξίδι της Ελευθερίας και του Σπύρου, έμαθα και μαθαίνω και εγώ πολλά πράγματα που είχα ξεχάσει..»

 Μπέττυ Ζαχαρτζή

 


 

 

 «Μάθατε στα παιδιά μας,

τις σκέψεις τους να τις μετατρέπουν σε λέξεις,

τις λέξεις να τις μετατρέπουν σε πράξεις

τις πράξεις να τις μετατρέπουν σε συνήθειες

και τις συνήθειες σε χαρακτήρα….

Σας υποσχόμαστε να υποστηρίξουμε αυτόν το χαρακτήρα

γιατί αυτός θα καθορίσει το μέλλον τους…

Σας ευχαριστούμε, για όλα έχετε κάνει,

για τις πιο σημαντικές υπάρξεις της ζωής μας,

τα παιδιά μας !!!!»

 

Χριστιάνα Μπάκα Πετροπούλου

 


 

 

 Αν η έμπνευση και η δημιουργικότητα ζωγραφιζόταν στο πρόσωπο μικρών χαρούμενων παιδιών, αυτό σίγουρα θα αναφερόταν στα παιδιά του ΔΕΣ.

Αν όλα τα σχολεία «μικρών παιδιών», είχαν αυτό το μπρίο, το γούστο, τα ερεθίσματα που προσφέρει το ΔΕΣ, ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος !!!

Με άπειρη αγάπη για την ομάδα του ΔΕΣ

Πέπη Σίλελη

 


 

«Είναι πολλά αυτά που θα μπορούσε κανείς να πει για το ΔΕΣ το οποίο πραγματικά μόνο διαισθητικά το επιλέξαμε στην αρχή…

Ίσως ήταν ο τρόπος παρουσίασης του σχολείου μέσα από το έντυπο υλικό ή η άμεση επικοινωνία με το ανθρώπινο δυναμικό.

Βασικό όμως ήταν το ένστικτο που επαληθεύτηκε, στην πορεία αυτή των 2 χρόνων, με τον καλύτερο τρόπο. Ο Ιάσονας αγάπησε το ΔΕΣ και μαζί του κι εμείς.

Ευχόμαστε η ίδια δημιουργικότητα και έμπνευση να συνεχιστούν στα χρόνια που έρχονται και να φωτίσουν ακόμα περισσότερα παιδιά.»

 

Τατιάνα Κουκουβίνου Γκόση

 


 

 «Λίγες σκέψεις μέσα από τα μάτια του Δημήτρη μου:

 

To go to school

my very first

to happy, smiling  faces

I play, I learn of all kinds of things, of animals, people and places.

We go on trips to see these things

all the school together.

We all have fun and

When I get home I tell mum what I have done

I like my school, it’s very bright

It’s safe and cheerful too

And  I’d like my mum to say to me

“Your brother can go too”

Ευχαριστώ πολύ την ομάδα του ΔΕΣ και ιδιαίτερα την Έλσα και την Κατερίνα για τις ηλιαχτίδες που προσθέτουν στην καθημερινότητα του Δημήτρη μου, γεμάτες γνώσεις, χαμόγελα, παιχνίδι και θετική σκέψη…»

Γιούλη Πιερράκου

 


 

 

 « Τα παιδιά σας δεν είναι παιδιά σας.

Είναι οι γιοί και οι κόρες της Λαχτάρας της Ζωής για ζωή.

Έρχονται στη ζωή με τη βοήθειά σας αλλά όχι από εσάς…μόλο που είναι μαζί με σας δεν σας ανήκουν, μπορείτε να τους δώσετε την αγάπη σας , όχι όμως και τις ιδέες σας, γιατί αυτά έχουν τις δικές τους ιδέες….η ψυχή τους κατοικεί στο σπίτι του αύριου…. Εσείς είστε τα τόξα από όπου τα παιδιά σαν ζωντανά βέλη τα τιναχθούν μπροστά…» ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ, Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ, απόσπασμα του οποίου είναι κρεμασμένο στο γραφείο της Μπίλη μαζί με ποικίλες σημειώσεις και ιδέες για να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του ΔΕΣ στα μικρά μας βλαστάρια.

Αυτό το απόσπασμα που μου θύμισε τα δικά μου φοιτητικά χρόνια καθώς και τις πρώτες μου φιλοσοφικές αναζητήσεις, μαζί με το «καθαρό», λαμπερό και ζεστό χαμόγελο της Μαρίας Καμπέρη αλλά και η ευγενική φυσιογνωμία, γεμάτη αγάπη, της Κατερίνας Βαβαλά, στάθηκαν η αφορμή να πειστώ ότι το ΔΕΣ ήταν η καλύτερη επιλογή για τον Αργύρη…

Σήμερα 6 μήνες μετά , το παιδί μου έχει ανακαλύψει πολλά στοιχεία του χαρακτήρα του, της προσωπικότητάς του, τα οποία μέρα τη μέρα, τα ισχυροποιεί μέσα από το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΔΕΣ, εντός και εκτός σχολείου.

Λατρεύω το ΔΕΣ γιατί είναι το σχολείο που σέβεται τη ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ του κάθε παιδιού και το βοηθά να αγαπήσει τον εαυτό του και να ανακαλύψει τη λιλιπούτεια αλλά συγχρόνως ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσωπικότητά του.

Συγχαρητήρια !!!

Με θέρμη και πολλές ευχές για να συνεχίσετε το έργο σας»

 

Μαρία Γούλα Αργυρίου

Υ.Γ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Μπίλη, στη Μαρία Καμπέρη, στην Κατερίνα Βαβαλά και σε όλες τις δασκάλες του ΔΕΣ, στη Ρόζα, στο Βασίλη, στο Γιώργο, στην Ευαγγελία, στην Αλίκη, στους γυμναστές, στη miss Marina, που φροντίζουν τα παιδιά μας καθημερινά και στέκονται δίπλα τους με αγάπη

 


 

 

 « Η χαρά και ο ενθουσιασμός της Ελένης, όταν μιλάει για το σχολείο, τις δασκάλες και τις φίλες της, τα λέει όλα.

Είστε για αυτήν η δεύτερη οικογένειά της.

Το ΔΕΣ είναι ένα ξεχωριστό και ανθρώπινο σχολείο, που εντοπίζει και καλλιεργεί τα ταλέντα των παιδιών,

Νιώθουμε ασφάλεια και σας εμπιστευόμαστε.

Σας ευχαριστούμε για την αγάπη που δείχνετε στην Ελένη !!!

Υ.Γ

Αν είχατε και δημοτικό δεν θα συζητούσαμε για άλλο σχολείο !!!»

 

Τίνα Διαμαντάρα – Βάγια

 


 

«Για μένα , το πρώτο σχολείο κάθε παιδιού και συνεπώς του δικού μου παιδιού, είναι πολύ βασικό να δίνει στο παιδί πολλά ερεθίσματα και να το μαθαίνει πώς να πορευτεί στη ζωή του,

Το ΔΕΣ είναι για μένα αυτό το σχολείο που είχα φανταστεί για τη Βαλέρια μου και σύντομα της Ναταλίτσας μου.

Είναι ένα πολύπλευρο σχολείο που αγγίζει την καρδιά της και συγχρόνως τη βοηθάει να μάθει πολλά πράγματα για εκείνην  και τον κόσμο μας, για τη ζωή την ίδια .

Είναι η δεύτερη μεγάλη της οικογένεια που την αγκαλιάζει και την ωθεί να γίνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Ένας ολοκληρωμένος, ψυχικά υγιής και ευτυχισμένος άνθρωπος. Εύχομαι σε όλη την ομάδα του ΔΕΣ να φροντίζει τα παιδιά μας πάντα με την ίδια όρεξη και αγάπη !!»

 

Ελευθερία Τσαγανού Βλαχοπούλου

 


 

« Η αρχική μας διαίσθηση μας οδήγησε στο ΔΕΣ με την ευχή να γίνει η δεύτερη οικογένειά τους,

Μέσα από το πρόγραμμα και την οργάνωση που τους μεταδίδετε, ανάπτυξαν την κοινωνικότητα, τη φαντασία, την υπευθυνότητα με αποτέλεσμα ο χαρακτήρας που διαμορφώνεται να μας ικανοποιεί ως γονείς.

Αποκτώντας λοιπόν ενδιαφέρον για γνώση, μέσα από ένα διαδραστικό τρόπο εκμάθησης, ανακαλύπτουμε και εμείς την εκδήλωση αγνώστων πτυχών για αυτά.

Η άρτια και προσεγμένη κατάρτιση του προσωπικού σας είναι σταθερή αξία για την προσχολική τους ηλικία.»

 

Γιαννάτση –Παυλίδη Δήμητρα

 


 

 

 «Ως μαμά, θέλω το παιδί μου να περνά καλά στο σχολείο, να είναι χαρούμενος και η να έχει γαλήνη στην ψυχή .

Θέλω να έχει φίλους και να μοιράζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματά του. Πόσο θέλω να μάθει να διαχειρίζεται το θυμό του, να αντιμετωπίζει τον πόνο και να εκφράζει την αγάπη που νιώθει.

Θέλω να μεγαλώσει μαθαίνοντας τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του, να αναπτύσσει τις κλίσεις του και τελικά να κάνει στη ζωή του όσα τον κάνουν ευτυχισμένο ,Τόσα λίγα θέλω!!!!!

Σε αυτούς τους λίγους μήνες που βιώνει την εμπειρία του ΔΕΣ, η εξέλιξή του στη ψυχοσύνθεση και στο χαρακτήρα του, καθώς παράλληλα μεγαλώνει, είναι σίγουρα θετική !

Όταν ξεκίνησε είχε επιθετική συμπεριφορά, διόλου παράλογη , μιας και ζούσε τους τελευταίους μήνες υπό τη σκιά του μικρού του αδελφού και οικογενειακών εντάσεων. Οι πρώτοι 1-2 μήνες ήταν μια ταραγμένη μεταβατική περίοδος ένταξης σε μια ομάδα, σύναψης σχέσεων με άλλα παιδιά και ανακάλυψης νέων πλευρών του εαυτού του. Από την αρχή, εξέπεμπε θετικά συναισθήματα για τον εαυτό του όπως ενθουσιασμό για τις δημιουργίες του, περηφάνεια όταν έκοψε την πάνα (πανεύκολα – μαγικά !!!), αμφίδρομη αγάπη με τις δασκάλες του.

Σε αντίθεση, είχε αρνητικά συναισθήματα από τις σχέσεις του με τα άλλα παιδιά λόγω της επιθετικότητάς του αλλά αντιδρούσε ενοχοποιώντας τους άλλους :    « είναι κακός», « δε με παίζει», « μου πήρε το παιχνίδι». Δεν πέρασαν 2 μήνες και «ευτυχώς» τα πρώτα σημάδια αλλαγής της συμπεριφοράς του φάνηκαν στο σπίτι. Ήταν πολύ πιο ήρεμος με τον αδελφό του μέχρι που άρχισε να γυρνάει και να τον αναζητάει και τελικά να εκφράζει λεκτικά και έμπρακτα πόσο τον αγαπάει. Αυτό ήταν !! Αγαπούσε πάλι όλο τον κόσμο. Ξανάγινε ο τρυφερός και ευαίσθητος Οδυσσέας μας !!!

Αυτή η συνειδητή επιλογή να εκφράζει την αγάπη του αντί το θυμό του ήταν εξολοκλήρου κατάκτηση της ομάδας σας δες,

Άρχισε να μιλάει για φίλους !! και τώρα νιώθει έτσι για πάρα πολλά παιδιά. Γελάει η καρδούλα του όταν μου λέει ότι του λένε ότι τον αγαπάνε και φυσικά και αυτός. Πιο πολύ στο σχολείο λέει ότι του αρέσει να παίζει με τους φίλους του και να ζωγραφίζει μαζί τους.

Εκφράζει την αγάπη του για τις δασκάλες του !

Ενθουσιάζεται με τις εκπαιδευτικές εκδρομές και μας εξιστορεί τις εμπειρίες και τις γνώσεις του. Εκφράζει τα συναισθήματά του « μαμά, ήμουν χαρούμενος σήμερα γιατί ο……..» ή « είμαι λυπημένος γιατί με στεναχώρησε αυτός επειδή….»

Οπότε , με όλα αυτά , είμαι μια χαρούμενη και πιο ήρεμη μαμά, που βλέπω το παιδί μου να μαθαίνει να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του, να κάνει φίλους, να μαθαίνει πράγματα και σας ευχαριστώ , για όλα όσα του δίνετε, σε διαπαιδαγώγηση και ερεθίσματα, από καρδιάς !!!»

 

Μαριλένα Παπαζιάν- Τσιπλάκου

 


 

 

« Το καινούριο μου σχολείο

Τ’ αγαπώ τόοοοσο πολύ

Μου μαθαίνει παιχνιδάκια

Και πολλά, για μια ζωή !

Κάθε μέρα που ξυπνάω

Πάντα πάω με χαρά,

Κι όταν έρχομαι στο σπίτι

Κάνω όλο σαματά !!»

Μαθαίνουμε πάλι από την αρχή και θυμόμαστε ξανά πώς να είμαστε παιδιά…

Ευχαριστούμε το ΔΕΣ για την εξέλιξη, ενός χαρούμενου παιδιού !!!

Φιλάκια σε όλους

Τίτσα , Βασίλης και Αρίωνας Μάκκας

 


 

 

Το ΔΕΣ είναι η πιο ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά μας, γεμάτη με όμορφα συναισθήματα αλλά γεμάτη αγάπη για τα παιδιά με όποια χαρίσματα και ιδιαιτερότητες κι αν έχουν.

Το ΔΕΣ είναι το πραγματικό σχολείο, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι κάθε σχολείο, με τη στενή  αλλά και την ευρύτερη έννοιά του.

Μαθαίνει τα παιδιά να αγαπούν τον εαυτό τους και να το σέβονται.

Σας ευχαριστώ πολύ, με όλη μου την καρδιά, για όσα διδάξατε στον πρώτο γιό μου , τον Σπύρο, αλλά και για όσα μαθαίνετε τώρα στο μικρότερο γιό μου Ανδρέα.

Γιούλη Καραβαντά Καλλονιάτη

 


 

 

Τα κίτρινα μικρά λεωφορεία του ΔΕΣ , με το χαρούμενο λογότυπο, πάντα μου κέντριζαν ευχάριστα το ενδιαφέρον.

Πέρασα και είδα το μικρό σχολείο και μου άρεσε πολύ. Το ένστικτό μου είχε λάβει μια σημαντική απόφαση για το μέλλον της Ειρήνης.

Δεν το μετάνιωσα ποτέ και η πρόοδος της κόρης μου σε όλα τα επίπεδα μου το επιβεβαιώνει καθημερινά.

Σε όλο το προσωπικό του ΔΕΣ: Θα έχετε πάντα την αγάπη της οικογένειάς μου!!

 

Ιουλιάνα και Νικόλας Χριστοδούλου

 


 

 

Η Κατερίνα είναι μόλις ένα μήνα κοντά σας, αλλά το χαρούμενο «χοροπηδητό» της και το χαμόγελό της όταν τη ρωτάμε «Πώς πέρασες σήμερα στο σχολείο;»

Μας δίνει τη σιγουριά και την ανακούφιση ότι η επιλογή μας,

ΝΑΙ , ήταν σωστή !!

 

Μαρίνα Γάλλου Μωραïτη

 


 

 

Για τους γονείς το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βλέπουν το παιδί τους να χαμογελά και να είναι ευτυχισμένο !

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό και για μένα να ακούω από το παιδάκι μου να μιλά συνέχεια για τις δασκάλες του και τους φίλους του .

Να έρχεται η ώρα της αναχώρησης από το σχολείο και να μου ζητάει να επιστρέψει.

Να έρχεται σαββατοκύριακο και να μου λέει «μαμά, πότε θα πάμε σχολείο;»

Να μου μιλάει για δασκάλες από άλλες τάξεις και να τον βλέπω να χαμογελά !

Είναι λοιπόν μεγάλη επιτυχία για ένα σχολείο , ειδικά σε μια τόσο τρυφερή ηλικία όπως του Γιαννάκη μου, να δείχνει τόση τρυφερότητα, ενδιαφέρον και αγάπη για εκείνον.

Ναι, είμαι πολύ τυχερή που έχω τέτοιους ανθρώπους να διδάσκουν το δικό μου παιδί !!!

 

Χρύσα Ευθυμάκη Παυλοπούλου

 


 

 

« Ο ενθουσιασμός και η λάμψη στα μάτια της Ελευθερίας, κάθε φορά που συζητάμε για ό,τι κάνατε στο σχολείο την κάθε μέρα, είναι η επιβεβαίωση για την επιλογή μας να τη φέρουμε  στο ΔΕΣ.»

Ευχαριστούμε

Τζώρτζια και Δημήτρης Αράπογλου

 


 

 

Χαιρόμαστε που η διαίσθησή μας επαληθεύτηκε !

Απόδειξη το ίδιο το παιδί μας, που μας εκφράζει καθημερινά το πόσο όμορφα, δημιουργικά περνάει μαζί σας.

Ευχαριστούμε όλη την ομάδα του ΔΕΣ, για την προσπάθεια που καταβάλετε και κυρίως για την αγάπη σας !!

Με εκτίμηση

Οικογένεια Ψαρουδάκη

 


 

 

Μιλώντας για το σχολείο των παιδιών μας, δε θα θέλαμε να απαριθμήσουμε όσα θεωρούμε αυτονόητα για την ασφάλεια ενός παιδιού : καθαρό περιβάλλον, εκπαιδευτικούς με πάθος για τη δουλειά τους, καλό φαγητό, επαφή με τη φύση.

Θα θέλαμε περισσότερο να σταθούμε στα λόγια των παιδιών μας όταν μιλούν για το σχολείο τους, αφού άλλωστε το συναίσθημα που κρύβει εκείνη την ώρα η ματιά τους δεν περιγράφεται.

Άννα  4,5 χρόνων  : « Στο ΔΕΣ μ’αρέσει η δασκάλα μου, το μπαλέτο και να παίζω με τις φίλες μου»

Βαρβάρα 3,5 χρόνων : ( σε απάντηση , όταν ρωτήθηκε αν πηγαίνει σε παιδικό σταθμό ) « Δεν πάω σε παιδικό σταθμό, πάω στο ΔΕΣ»

Έχουμε δυο διαφορετικά παιδιά και, τελικά αυτό που αρέσει σε μας , είναι να τους φέρεται ο κόσμος ανάλογα.

Και αυτό γίνεται στο ΔΕΣ !!

 

Τίνα Καρανάσιου – Αλέξανδρος Κορδάκης

 

 


 

 

Είμαστε στο ΔΕΣ 2,5 χρόνια,για τρίτη σχολική χρονιά και η Μελίσσα μας πηγαίνει στο προνήπιο. Με την εμπειρία μας λοιπόν των χρόνων αυτών θέλουμε να τονίσουμε ότι το μαθησιακό πρόγραμμα του ΔΕΣ είναι προσεγμένο, προχωρημένο και καταφέρνει πάντα να μας εκπλήσσει ευχάριστα,αυτό όμως ,που πραγματικά μετράει περισσότερο στην καρδιά μας, είναι ότι το έμψυχο δυναμικό του σχολείου έχει κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της οικογένειάς μας.

Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε το κοριτσάκι μας να γυρίζει με χαμόγελο από το σχολείο της και να αντπομονεί να ξαναπάει την επόμενη ημέρα.

Και παρόλο που χαιρόμαστε με τη μικρή μας « Einstein», γιατί το ΔΕΣ έχει τον τρόπο του το παιχνίδι να το κάνει γνώση, το Πρώτο και Κυριότερο μελημά μας για το Πρώτο της σχολείο είναι να περνάει καλά, να είναι χαρούμενη, ήρεμη και ευτυχισμένη !!!

Ευχαριστούμε πολύ !!!

Άγη Ρίβιου Αδαμαντίδη

 


 

 

Πραγματικά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το σχολείο σας.

Η Πηνελόπη μας έρχεται πολύ χαρούμενη κάθε μέρα στο σπίτι και μας λέει με χαρά ό,τι έχει μάθει.

Οι δασκάλες της είναι πάρα πολύ καλές και της έχουν εμπνεύσει πολύ σεβασμό.

Ευτυχώς, γιατί όταν δεν με «ακούει» , μόλις της πω ότι θα πάρω τηλέφωνο τις δασκάλες της αλλάζει αμέσως συμπεριφορά, γιατί ντρέπεται λέει να της κάνουν παρατήρηση !!!

Μακάρι να είχατε και άλλες τάξεις να συνεχίζαμε και στο δημοτικό μαζί με τη ζεστή παρέα σας.

Ευχαριστούμε  Αλίκη και  Αλεξάνδρα, ευχαριστούμε κ.Μπίλη !!!

Ευχαριστούμε ομάδα ΔΕΣ

 

Ρούλα Βεντούρη

 

 


 

 

« Συνήθως το ένστικτό μας, ένα ανθρωπάκι λίγο ντροπαλό, λιγομίλητο και ταπεινό, μας οδηγεί –στο σωστό δρόμο.

Μερικές φορές , όμως, εμφανίζεται ένα άλλο ανθρωπάκι, λίγο άσχημο, λίγο πονηρό, λίγο κουτό, που το λένε “ΠΑΡΑ-λογική” και μπερδεύει το ένστικτό μας-και μας οδηγεί στο λανθασμένο δρόμο.(Σημείωση : οι περιγραφές έγιναν κατά τα πρότυπα του ΔΕΣ! )

Παρόλα αυτά, το ένστικτο πάντα κερδίζει ( σαν τον Macqueen, ντε !) και στο τέλος υπερισχύει !

Αυτό το ένστικτο μας οδήγησε, λοιπόν, στο ΔΕΣ- και χάρη στη βαθιά ανθρώπινη προσέγγισή σας, δεχθήκατε εμάς, τους «παραστρατημένους», πλην ειλικρινά μετανιωμένους !

Και από εκείνη την ημέρα, το σχολείο έγινε χαρά- όπως θα έπρεπε να είναι.

Και για το Γιώργο και για εμάς.

Το άγχος εξαφανίσθηκε-όλα πήραν δια μαγείας τη φυσιολογική τους ροή  ( αυτή τη φυσιολογικότητα που καθόλου αυτονόητη δεν είναι τελικά…)

Και ο Γιώργος άρχισε να αλλάζει μέρα με τη μέρα, να «μπουμπουκιάζει» (όπως λέει η γιαγιά μας !), να εξελίσσεται, να μαθαίνει, να χρησιμοποιεί λέξεις «μεγάλων», να αισθάνεται και να αναγνωρίζει τα συναισθήματά του, να μοιράζεται, να εκδηλώνει τη – σε λογικά πλέον πλαίσια- ζήλια του προς τον αδελφό του μαζί με την αγάπη του για αυτόν, να διαλέγει τους φίλους του και να μας διηγείται ιστορίες γι’ αυτούς, να μας λέει πόσο αγαπάει τις δασκάλες του, να…., να…, να…

Σας ευχαριστούμε για τη φυσιολογικότητα, για την προσπάθεια, για τα ερεθίσματα, για τα «tips», για όλα όσα κάνετε καθημερινά !

Σας ευχαριστούμε που «βάζετε πλάτη» μαζί μας, να φτιάξουμε μαζί ολοκληρωμένες προσωπικότητες…

( Και εσείς μας ευχαριστείτε για το «ροζ συννεφάκι» !)

 

Με πολλή αγάπη και εκτίμηση

Φένια και Βαγγέλης

 

 

 


 

 

 Για μας, τους γονείς του Μίκη και του Φίλιππου το ΔΕΣ έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί είναι το πρώτο σχολείο των παιδιών μας. Σε αυτό ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με άλλα παιδάκια και τις πρώτες τους δασκάλες, καθώς επίσης έμαθαν και μαθαίνουν τα πρώτα τους γράμματα. Μας κάνει χαρούμενους και ευτυχισμένους που βλέπουμε τα παιδιά μας χαρούμενα και ευτυχισμένα στο ΔΕΣ. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση μας να τα βλέπουμε να αρχίζουν να κοινωνικοποιούνται σε ένα τρίγλωσο περιβάλλον και να μαθαίνουν τρεις γλώσσες. Μας χαροποιεί να τα βλέπουμε να αισθάνονται χαρούμενα με τα παιχνίδια και τα βιβλία τους.

Πολλά ευχαριστώ στο ΔΕΣ για ό,τι καλό προσφέρει στα παιδιά μας.

 

Χάρης Τσιλιώτης  & Uta Wancke

 

 

 


“…ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣ...”

Είναι το δεύτερο σπίτι του Νικόλα, εκεί που βρίσκει τους φίλους του και την υπόλοιπη ‘κοινωνία’ των μικρών συνομηλίκων, εκεί που κάθε παιδί είναι αλλιώς μαθημένο, άλλο πιο σκληρό και άλλο πιο αδύναμο και καθένα πρέπει να διεκδικήσει τη θέση του, να προσδιορίσει την προσωπικότητά του, να βάλει τα όριά του. Σε όλο αυτό το πολύπλοκο πράγμα που εμείς οι μεγάλοι αποκαλούμε «κοινωνικοποίηση», τα παιδιά μας έχουν πολύτιμους οδηγούς τις δασκάλες τους – όλες – παλιές και νέες. Είναι πάντα εκεί και τα τρία χρόνια που το ΔΕΣ γεμίζει την καθημερινότητα του Νικόλα και τις αγαπάμε όλοι και αναγνωρίζουμε με σεβασμό την προσφορά τους. Γιατί, πάνω απ’ όλα και πέρα από τις υποδομές και το εντυπωσιακά πλούσιο και ενδιαφέρον για τα μικρά μας ανθρωπάκια εκπαιδευτικό περιβάλλον, το σχολείο έχει το χρώμα, το ύφος, το ήθος, τη ζωή που του δίνουν οι παιδαγωγοί του!

Και κάτι τελευταίο, πάνω και πέρα από τη ρουτίνα: το κέφι, τα ‘νιάτα ψυχής’ και το ενδιαφέρον των παιδαγωγών αγκαλιάζει όλες τις ώρες και όλα τα προβλήματα των παιδιών εντός και εκτός σχολείου...

Εύχομαι, παρά την κρίση που ζούμε, να συνεχίσει το ΔΕΣ την πορεία του, όχι σαν το χάρτινο καραβάκι που είχαν οι περσινές κονκάρδες, αλλά σαν κιβωτός μιας πρωτότυπης δουλειάς με άρωμα Μπίλης...

μαμά-Λία Καλεμίδου /Ήλιοι 2012

More in this category: English »
επιστροφή στην κορυφή