Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο

Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο
Δεμέστιχα 4 | 166 72 Βάρκιζα
Τηλ: 2108974143
επικοινωνία

Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο

Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός
Καλύμνου 9Α | 166 72 Βάρη
Τηλ: 2109689426
επικοινωνία

Ελένη Ποταμιάνου

Παιδαγωγός

Το όνομά μου είναι Ελένη, γεννήθηκα πριν από 28 χρόνια στην Αθήνα και ζω στη Βούλα. Σαν παιδί νηπιαγωγού, οι περισσότερες αναμνήσεις που έχω από μικρή είναι μέσα σε ένα σχολείο, γεμάτο παιχνίδια, τραγούδια, φωνές, παραμύθια, γέλια, γιορτές και παιδιά…

Το νηπιαγωγείο με ακολουθούσε και στο σπίτι. Καλλιτεχνικές εργασίες, ζωγραφική, ιστορίες, δραστηριότητες απλές αλλά πλήρως δημιουργικές στην παιδική ηλικία, οι οποίες με πλημμύριζαν αγάπη και έγιναν ο τρόπος έκφρασής μου.

Έτσι, όταν πέρασαν τα χρόνια, δεν δυσκολεύτηκα να επιλέξω τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου και ποιες σπουδές να ακολουθήσω. Τα παιδαγωγικά ήταν η πρώτη μου επιλογή. Σπούδασα στην Αθήνα, παρακολούθησα σεμινάρια, εξειδικεύτηκα σε δημιουργική απασχόληση μέσα από παιδικά προγράμματα, ασχολήθηκα με τη ζωγραφική και εργάστηκα εθελοντικά με παιδιά, που έχουν νοητική υστέρηση συνεχίζοντας μάλιστα τις σπουδές μου και στην ειδική αγωγή.

Πολλές φορές όταν με ρωτούν «Πώς μπορείς να ακούς τις παιδικές φωνές;», «Πώς αντέχεις τα παιδιά;» η απάντηση έρχεται αβίαστα και χαμογελαστά «Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, αυτό αγαπώ!».

Με τα παιδιά νιώθω χαρά, είμαι ο εαυτός μου, με κάνουν ευτυχισμένη. Θέλω να μοιραστώ μαζί τους όσα έχω μάθει και να μαθαίνω και εγώ από αυτά. Τα ευχαριστώ γιατί δουλεύοντας μαζί τους, παραμένω παιδί…
επιστροφή στην κορυφή