Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο

Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο
Δεμέστιχα 4 | 166 72 Βάρκιζα
Τηλ: 2108974143
επικοινωνία

Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο

Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός
Καλύμνου 9Α | 166 72 Βάρη
Τηλ: 2109689426
επικοινωνία

Αγγελική Πασπαλιάρη

Λογοπεδικός

Η Αγγελική Πασπαλιάρη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Βάρη.

Ζωηρή και ανήσυχη από μικρή, ασχολήθηκε με το χορό και τη μουσική (πιάνο, κανονάκι). Πάντα αγαπούσε τα παιδιά και ονειρευόταν να είναι δίπλα τους!

Αποφοίτησε από το Λύκειο της Βάρης και σπούδασε Κοινωνιολογία στην Αθήνα, (Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Από τα σχολικά της χρόνια το motto της ζωής της ήταν «εν αρχην είναι ο λόγος», φράση που τη χαρακτηρίζει απόλυτα μέχρι σήμερα, αφού έχει εξειδικευτεί στα ζητήματα του λόγου.

Έτσι, ταξίδεψε μέχρι την Ισπανία και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο στις «Διαταραχές του λόγου και της Ακοής». Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών και υπήρξε μέλος της Ομάδας Πρόληψης του Συλλόγου συμμετέχοντας σε δραστηριότητες ενημέρωσης του κοινού. Είναι μέλος του Ελληνικού Συλλόγου για την Αφασία και συμμετείχε στις Ομάδες Αυτοβοήθειας για περίπου 2 έτη.

Συνεχίζει να επιμορφώνεται ακόμα και σήμερα, συμμετέχοντας σε σεμινάρια που διοργανώνονται στην Ελλάδα με σκοπό την εξειδίκευση και την ενημέρωση στις παθολογίες με τις οποίες ασχολείται. Μερικά από αυτά είναι: Σεμινάριο για τον Παιδικό Τραυλισμό (The Michael Palin Centre Approach, UK, για παιδιά 3-7 ετών και 7-14 ετών), Αξιολόγηση και Θεραπεία της Λεκτικής Δυσπραξίας (The Nuffield Centre Dyspraxia Programme, UK), Βασικές έννοιες στην αντιμετώπιση ασθενών με Δυσφαγία (Jeri A. Logemann, Illinois, USA), Λόγος και Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, Προβλήματα στην κατανόηση και παραγωγή του προφορικού λόγου, σε σχέση με τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής γλώσσας, Brain Gym, της Εκπαιδευτικης Κινησιολογίας.

Ζει και εργάζεται στη Βάρη ανάμεσα στους μικρούς της φίλους, κάνοντας υπέροχα παιχνίδια, ανταλλάσοντας μεγάλες αγκαλιές και τρυφερά χαμόγελα ικανοποίησης!

Είναι μόνιμη συνεργάτης του δες από το 2004 και μιλάει αγγλικά, ισπανικά και καταλανικά.

επιστροφή στην κορυφή