Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο

Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο
Δεμέστιχα 4 | 166 72 Βάρκιζα
Τηλ: 2108974143
επικοινωνία

Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο

Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός
Καλύμνου 9Α | 166 72 Βάρη
Τηλ: 2109689426
επικοινωνία

Αλεξάνδρα Λιάπη

Δασκάλα προσχολικής αγωγής

Όταν ήμουνα μικρή, έβαζα όλες μου τις κούκλες γύρω μου και τους διάβαζα παραμύθια... Μεγαλώνοντας ήμουν πάντα προστατευτική και πάντα γύρω από τους μικρούς μου φίλους...

Ένιωθα ο εαυτός μου κοντά τους! Παρέμενα ανέμελη και γέμιζα ελπίδα, την ελπίδα που γεννά αυτή η ηλικία!!!

Ποτέ δεν φαντάστηκα τη ζωή μου σε άλλο ρόλο.

Γι’ αυτό και η απόφαση για τις σπουδές μου ήρθε εύκολα, αβίαστα και πολύ νωρίς. Σπούδασα εδώ στην Αθήνα γεμίζοντας τις μέρες μου με μαθήματα, σεμινάρια, πρακτική άσκηση και με ό,τι άλλο είχε να κάνει με την αρτιότερη προετοιμασία μου γι΄ αυτό που θα ακολουθούσε.

Αποφοιτώντας δεν έβλεπα την ώρα, να βρεθώ ανάμεσα σε παιδιά. Να γελάω μαζί τους, να κλαίω, να τα αγκαλιάζω, παράλληλα, όμως, και να τα βοηθώ καθημερινά να μαθαίνουν όλο και περισσότερα μέσα από τη γοητεία της έκφρασης, τη διασκέδασης και του παιχνιδιού, έτσι ώστε σταδιακά να θέτουν τις βάσεις για μια υγιή προσωπικότητα.

Να τα βλέπω να εξελίσσονται, να αλλάζουν και να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο.

Κάθε χρονιά είναι για μένα και μια νέα εμπειρία!

Κάθε παιδί είναι κι ένας άδειος πίνακας ζωγραφικής, που περιμένει να αποκτήσει χρώματα και διάσταση.

Στη ζωή μου πριν λίγους μήνες ήρθαν και 2 γλυκά διδυμάκια που με κάνουν ήδη να βλέπω τα πράγματα πιο σφαιρικά και από 2 σκοπιές. Της μαμάς και της δασκάλας, γεμίζοντας με ξεχωριστά βιώματα και επιπλέον «προϋπηρεσία».

Η πολύχρονη πείρα μου πάντως σ’ αυτό το επάγγελμα, μου έχει δείξει πως η χαρά κι η ευτυχία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα, αλλά κυρίως στα μάτια των παιδιών, ήταν, είναι και θα είναι, η σημαντικότερη ανταμοιβή μιας δασκάλας γι’ αυτό κι εγώ όσο θα περνούν τα χρόνια με δύναμη και όρεξη θα συνεχίζω αυτό που κάνω όπως το πρώτο εκείνο πρωινό που οι πρώτοι γονείς, απλόχερα μου εμπιστεύτηκαν το πολυτιμότερο δημιούργημα τους: το παιδί τους!
επιστροφή στην κορυφή