Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο

Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο
Δεμέστιχα 4 | 166 72 Βάρκιζα
Τηλ: 2108974143
επικοινωνία

Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο

Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός
Καλύμνου 9Α | 166 72 Βάρη
Τηλ: 2109689426
επικοινωνία

Μπίλη Ρήγα Κωνσταντάρα

Dr.Psych.,Dipl.Paedag.

Γεννήθηκε στη Γερμανία από πατέρα μηχανολόγο και μητέρα διερμηνέα. Πέρασε τα μαθητικά της χρόνια στην Καστέλλα και τα φοιτητικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη σπουδάζοντας Παιδαγωγικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αλλά και στη Γερμανία, όπου εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της στο τμήμα Ψυχολογίας, στο Otto Friedrich Universität Bamberg.

 

Εργάζεται στο χώρο της εκπαίδευσης από το 1989, με τον ίδιο πάντα ζήλο, με τον ίδιο ενθουσιασμό, γεγονός που μάλλον οφείλεται στην επαφή με τα παιδιά! Εργάστηκε αρχικά, ως προισταμένη σε κεντρικό παιδικό σταθμό και έπειτα ως εκπαιδευτική σύμβουλος στο τμήμα Παιδικών Σταθμών, όπως και ως υπεύθυνη στον τομέα της Κοινωνικής Έρευνας και του Σχεδιασμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πειραιά.

Μετά το τέλος των μεταπτυχιακών της σπουδών εργάστηκε σε διάφορες βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης και ίδρυσε το Εργαστήρι Συμβουλευτικής Συναισθηματικής Υποστήριξης «Kids and Us» .

Αγαπά τη μάθηση και την έρευνα, και γι’ αυτό ανέπτυξε ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα σε ερευνητικές δραστηριότητες, εργασίες, σεμινάρια και συνέδρια στα πεδία της παιδαγωγικής επιστήμης και της ψυχολογίας, με ειδικότητα στη συναισθηματική νοημοσύνη και τις πολλαπλές ευφυίες.

Τα τελευταία χρόνια αποχώρησε από τη δημόσια εκπαίδευση και ασχολείται αποκλειστικά με τη διεύθυνση, τη διοίκηση και τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Διαδραστικό Ευρωπαικό Σχολείο, δες, κάνοντας το όραμά της για το πρώτο σχολείο των παιδιών. Έτσι, το δες είναι το πρώτο σχολείο προσχολικής ηλικίας, που βασίζεται στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού και στα πολλαπλά ταλέντα του, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, ώστε τα παιδιά να αποκτούν τις πιο γερές βάσεις και την πρώτη επαφή με τον εαυτό τους και τον κόσμο.

 

Έχει δυο παιδιά. Μιλάει γερμανικά, αγγλικά και τη γλώσσα της καρδιάς των παιδιών!
επιστροφή στην κορυφή